Microsoft Windows u najnovijem izdanju 11 ne dozvoljava više kreiranje lokalnog računa prilikom instalacije te zahtjeva internet konekciju

Nažalost došao je i taj dan, kad se Microsoft odlučio zakucati posljednji čavlić na lijes lokalnog računa unutar operativnog sustava.  U novoj verziji windowsa prilikom prve upotrebe biti će neophodno imati internet konekciju i Microsoft račun.

Intencija čvršćeg povezivanja s Microsoft računom bila je vidljiva već i u verziji 10 gdje je ta mogućnost bila obavezna čim bi setup bio povezan na internet, no ukoliko se niste povezali na internet ovo se još moglo i zaobići. 

Od ostalih promjena značajno je navesti da je windows update automatski uključen za kritične update te da može imati zahtjeve za određenim prostorom na disku.

Izgled programske trake ponovno je izmijenjen.

Internet explorer konačno odlazi u prošlost te ga mijenja Edge kojim se možete poslužiti nakon prve instalacije kako biste preuzeli Chrome ili Mozzilu. Šalu na stranu - Edge je odrastanjem sve bolji i bolji te prosječnom korisniku bez posebnih zahtjeva uopče nije potreban drugi internet preglednik. 

Osnovni preduvjeti za windows 11 

Procesor: 1Ghz 2 jezgre (Lista podržanih procesora 

RAM: 4 Gb

Disk: 64Gb +

UEFI Secure Boot capable system firmware

TPM v 2.0

DirextX 12 with WDDM 2.0 compatibile graphics card

Display HD 720p >9"

Kompatibilnost vašeg računala možete provjeriti korištenjem PC Health check alata

Windows 11 u trenutku pisanje dostupan je putem Windows update Insider programa 

We use cookies

Na ovim stranicama koriste se kolačići koji su neophodni za funkcioniranje stranica i poboljšano korisničko iskustvo. Molim Vas da odaberete želite li prihvatiti kolačiće ili ne.